Om oss
Hem Om oss

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics

Vi är indelad i olika teams som arbetar inom områdena: Svin, Nöt, Smådjur och Häst.

Kontoret ligger i Köpenhamn, men vi har representanter på plats i både Sverige, Danmark och Norge.

År 1885 grundade Albert Boehringer i den tyska staden Ingelheim am Rhein en kemi-inriktad verksamhet, som med tiden fik namnet Boehringer Ingelheim. Företaget är idag fortfarande i familjens ägo och med huvudkvarter i samma Ingelheim. I dag sysselsätts cirka 45.000 medarbetare i 47 länder med forskning, utveckling, produktion och marknadsföring av främst läkemedel till människor och djur.

Marknadsföring och försäljning av Boehringer Ingelheims produkter till djur i de Skandinaviska länderna ombesörjs av Animal Health-divisionen, som organisatoriskt hör till Boehringer Ingelheims avdelning i Danmark med huvudkontor i Köpenhamn. 

I januari 2017 blev Merial en del av Boehringer Ingelheim koncernen. Med mer än 10 000 anställda världen över har Boehringer Ingelheim Animal Health produkter tillgängliga på över 150 olika marknader och en global närvaro i 99 länder.  Som en forskningsdriven veterinärmedicinsk verksamhet investerar Boehringer Ingelheim kontinuerligt ca 12 % av omsättningen från den veterinärmedicinska verksamheten i forskning och utveckling.

Boehringer Ingelheim Animal Health drivs av visionen att befrämja djurens hälsa och välbefinnande genom att erbjuda högkvalitativa, nyskapande produkter som effektivt förebygger, behandlar och botar sjukdomar som djuren kan drabbas av. Djurens välfärd är central för oss.

Boehringer Ingelheim Animal Health erbjuder en rad veterinära läkemedel, både receptfria och receptbelagda. Dessutom har vi flera fodertillskott, som är utvecklade som komplement till medicinsk behandling. Du finner mer information om våra produkter, våra medarbetare och hur du kan nå oss på denna hemsida.

Boehringer Ingelheim Danmark

Boehringer Ingelheim in Deutschland: Forschung-Entwicklung-Produktion-Vertrieb von Arzneimitteln

Human medicin i Danmark

Animal Health i Norden ingår organisatoriskt under Boehringer Ingelheim i Danmark. Besök den danska hemsidan.

Boehringer Ingelheim    Sverige

courage

Human medicin i Sverige

Läs mer om Boehringer Ingelheims aktiviteter på humansidan i Sverige.

Boehringer Ingelheim Worldwide

corporate responsibility

Worldwide

Läs mer om Boehringer Ingelheims globala aktiviteter.