Fredrik Persson och Körkalaset
Hem Samarbeten Fredrik Persson och Körkalaset

Fredrik Persson - fyrspannskusk

Equitop är stolta sponsorer till Fredrik och här kan ni att kunna följa Fredriks resultat under året och vägen till VM.

Fredrik Persson

Fredrik Persson är professionell fyrspannskusk. Han är känd både i Sverige och internationellt som en av de främsta fyrspannskuskarna och har en lång meritlista. Han bor tillsammans med sin familj utanför hästbyn Flyinge i Skåne och det är där verksamheten finns. Dock är det mycket resande till tävlingar med fem hästar, två vagnar och all annan utrustning. Under 2012 kommer vi bland annat att se Fredrik och hans fyrspann tävla i Aachen och i VM som i år går i Riesenbeck i Tyskland.

Körkalaset är ett initiativ som Fredrik Person på Stenshill Stables och Flyinge AB samt Boyd Exell, har startat. Körkalasets grundidé är att utveckla talanger inom svensk körning genom att utbilda och höja kompetensen hos kuskar och deras hästar.

Kuskar med ambitioner har kunnat söka om upptagning till Körkalaset och nu har Fredrik Persson hittat och samlat de kuskar som han menar har stor utvecklingspotential. Ett av kriterierna för upptagning i Körkalaset är att ekipagen ska ha möjlighet att ta sig till internationell svår klass samt ha en vilja och attityd att vilja utvecklas. Körkalaset är öppet för både ponny och häst, från enbet till fyrspann.

Flera gånger per år, samlas Körkalaset i Flyinge, där Boyd Exell tillsammans med Fredrik Persson står för kuskarnas utbildning i både teori och praktik.

Körkalasets planering är långsiktig men målet är klart – svenska kuskar skall återigen bli något att räkna med i internationella sammanhang!

Fredrik Persson - nyheter

 • Fredrik Persson

  Vi gratulerar Fredrik Persson!

  Vi gratulerar Fredrik Persson för hans insats i Royal Windsor Horse Show 2014, där han placerade sig på en mycket fin nionde plats och därmed blev bästa svenska ekipage. Det bådar gott inför VM i september.

 • Fredrik Persson och hans fyrspann

  Ny Equitopfilm med Fredrik Persson

  Se den fina Equitopfilmen med Fredrik Persson...

 • Fredrik Persson

  Kommande tävlingar...

  Inomhussäsongen mjukstartade i Kiel för Fredrik och hans Equitop-team. Nästa gång är det Globen som gäller och under Stockholm International Horseshow sätts fyrspannskuskarna på hårda prov i närvaro av en hängiven, och bitvis rätt högljudd, publik. Hästarna får sedan åka hela vägen till Genève i Schweiz för tävlingar 6-9 december och därefter bär det av till ärevördiga Olympia i London strax före jul, 17-23 december. I januari körs tävlingar 17-20 januari i Lepzig, Tyskland. De tre bästa deltävlingarna räknas och avgör vilka sex kuskar som får köra final. Finalen går 8-10 februari i Bordeaux, Frankrike. Ett tufft tävlingsprogram och många och långa resor i vinterväglag väntar. Det gäller att hålla alla 16 hästben + 4 reservben i gott skick och kropp och själ hos både hästar och människor friska och vid gott mod. Vi håller tummarna och bevakar Equitop-teamets framfart i fyrspannens världscupserie.

 • Fredrik Persson

  Det blev brons i Breda...

  Och detta innebär att Sverige har två fyrspannskuskar bland de tio bästa i världen - Thomas Eriksson och Fredrik Persson.

 • Fredrik Persson

  Fredrik i Breda, Holland...

  Efter att det svenska fyrspannslaget snöpligt nog, och efter fina insatser, fick vinka adjö till VM-bronset satsar Fredrik Persson vidare i tävlingar i Breda, Holland 31 augusti till 2 september.

 • Fredrik Persson

  VM i körning

  Nu är VM i körning igång och vår Equitopkusk Fredrik Persson är på plats med sina fem hästar i Riesenbeck för att slåss om medalj.

 • Fredrik Persson

  Aachen 8 juli 2012

  Ett stort grattis till Fredrik Persson som den 8 juli vann precisionskörningen i Aachen. Förutom det slutade det svenska laget på en fin tredjeplats ...